Pentru ca iubim animalele

Un studiu arata ca pisicile se ataseaza mai mult de stapanii lor decat o fac cainii

Un nou studiu realizat de cercetatorii din Statele Unite arata ca pisicile se ataseaza mai mult de stapanii lor decat o fac cainii.

Studiu demonstreaza ca profunzimea legaturilor pe care pisicile le au cu stapanii lor a fost subestimata si ca, din acest punct de vedere, se comporta precum cainii.

Alege de aici hrana speciala pentru pisici, creata special pentru nevoile prietenului tau blanos

„La fel ca in cazul cainilor, pisicile prezinta o flexibilitate sociala in ceea ce priveste atasamentul lor fata de oameni”, a spus omul de stiinta Kristyn Vitale, de la Universitatea americana Oregon, citata de Science Alert.

Citeste si: Ce animal de companie sa alegi pentru copilul tau, in functie de varsta

„Majoritatea pisicilor se considera in siguranta cu stapanul lor si il vad ca un refugiu atunci cand se afla intr-un mediu nou”, mai explica cercetatoarea.

Pentru a vedea ce atasament au pisicile de stapani, cercetatorii au realizat un test pe care anterior l-au facut pe caini si maimute. Testul a fost realizat pe 79 de pisoi si 38 de pisici adulte.

Culcusuri care o vor face fericita

In timpul cercetarii, pisica si stapanul erau dusi intr-o camera, acesta din urma fiind asezat intr-o zona incercuita, in timp ce pisica era lasata sa se plimbe prin incapere. Dupa doua minute, stapanul pleca, lasand pisica singura. Dupa alte doua minute, acesta se intorcea in camera, pentru a sta din nou in cerc.

Testul a fost filmat, iar cercetatorii au analizat imaginile pentru a determina tipul de atasament al pisicilor.

Dintre puii de pisica, 64,3% au fost clasificati ca fiind atasati de stapani, iar in cazul pisicilor adulte a iesit un procent de 65,8%.

Citeste si: Ce risti atunci cand dormi cu animalul tau de companie

Un studiu realizat pe caini a avut un rezultat final de 61%.

Studiul demonstreaza ca pisicile au capacitatea si trasaturile necesare pentru a forma legaturi sociale profunde cu oamenii, insa au felul lor specific de a-si arata sentimentele.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.