Pentru ca iubim animalele

Trucuri prin care sa-ti linistesti cainele atunci cand este furtuna

Unii catelusi se tem atat de tare de furtuna, incat incep sa planga si sa se ascunda. In cazuri mai severe, chiar si dupa ce s-a incheiat furtuna, patrupedul poate pierde controlul vezicii urinare si poate chiar sa refuze parasirea casei.

Aici gasesti hrana speciala pentru catelul tau

Daca patrupedul tau se teme de tunet, poti folosi urmatoarele 4 tehnici pentru a-l calma:

Ai grija cum reactionezi

Daca il tot mangai cand ii este frica de furtuni, cainele tau va intelege ca actiunile sale au fost rasplatite. Insa, ridicarea vocii sau reactia violenta ii vor spori anxietatea. In mod ideal, stai linistit si fii atent la el – joaca-te cu el, mangaie-l sau fa alte activitati de care se bucura de obicei, potrivit Web MD.

Schimba mediul atunci cand tuna

Pentru a minimiza zgomotul teribil pe care cainele nu il poate intelege, puteti porni televizorul, puteti asculta muzica sau puteti furniza alte surse de zgomot de fundal. Unii caini se ascund sub pat sau in dulap, astfel incat sa va puteti asigura un mediu confortabil.

O patura pufoasa este intotdeauna utila. Ai grija! Daca patrupedul tau intr-un dulap, va rugam sa nu inchideti usa, altfel va veti teme mai mult.

animalul tau de companie

Exercitii inainte de furtuna

Daca se anunta o furtuna, va puteti juca inainte de a incepe. Cainii sunt mai obositi fizic si mental si nu vor reactiona puternic la tunete.

Foloseste conditionarea

Cainele tau asociaza furtunile cu emotii negative, asa ca il poti ajuta sa inteleaga ca furtunile nu sunt atat de grave. Daca are o jucarie preferata, i-o poate da in furtuna sau ii poate oferi o gustare rara.

Cele mai simple trucuri sa iti inveti catelusul sa nu mai muste

Cainele va participa la activitatile care ii plac, asa ca nu se va teme de furtuni in viitor. Daca nu observati nicio imbunatatire si catelusul inca se teme de furtuni, consultati un medic veterinar.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.