Pentru ca iubim animalele

Studiu nou: S-ar putea sa va hraniti gresit pisicile! Ce spun cercetatorii

Noile studii efectuate de specialistii in nutritia animalelor de la Universitatea din Guelph, in Ontario, Canada, au descoperit ca pisicile care sunt hranite cu o singura masa pe zi pot fi mai multumite si cersesc mai putina mancare decat pisicile hranite cu mese mai putin consistente, dar mai dese.

Aici gasesti produse pentru igiena externa a animalutului tau

Pisicile care mancau doar o masa pe zi erau mai multumite. De asemenea, isi ardeau depozitele de grasimi si aveau mai multe proteine ​​disponibile pentru a construi muschi.

Studiul a analizat doar opt pisici de interior, care initial au fost hranite o data pe zi si apoi hranite de patru ori pe zi timp de 21 de zile. Desi esantionul este unul mic, studiul ar putea schimba mentalitatea oamenilor privind ingrijirea pisicilor, deoarece cercetatorii au urmarit activitatea fizica a pisicilor si hormonii care suprima pofta de mancare.

„Aceste descoperiri pot surprinde comunitatea veterinara si multi proprietari de pisici carora li s-a spus ca animalele lor au nevoie de cateva mese mici pe zi”, a spus Adronie Verbrugghe, profesor si medic veterinar la Colegiul Veterinar din Ontario al Universitatii din Guelph.

Studiile anterioare au analizat doar efectele frecventei meselor asupra comportamentului pisicilor si nu au monitorizat sanatatea pisicilor la acelasi nivel, potrivit Kate Shoveller, profesor la departamentul de stiinte animale al universitatii.

Shoveller a comparat concluziile cu cercetarile efectuate la oameni, care au aratat „rezultate pozitive asupra sanatatii, cu post intermitent si satietate imbunatatita”, precum si cu pisicile mari in salbaticie care se sarbatoresc cu o moarte si post pana la urmatoarea lor.

Care este motivul pentru care pisicile prefera sa bea apa de la robinet

„Fiziologic, are sens ca hranirea doar o data pe zi ar avea beneficii”, a spus ea.

Verbrugghe a spus ca intentioneaza sa faca studii mai lungi, mentionand ca „aceasta abordare ar putea fi utila pentru a promova satietatea la unele pisici”.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.