Pentru ca iubim animalele

STUDIU: Cainii se pot dovedi manipulativi atunci cand isi doresc ceva

Un nou studiu arata ca nu intotdeauna cainele este loial, onest, obedient si cel mai bun prieten al omului! S-a dovedit ca acestia pot dovedi manipulativi, atunci cand vor sa obtina ceea ce isi doresc.

Aici gasesti hrana speciala pentru catelul tau

Marianne Haberlein, de la Universitatea din Zurich, a realizat un studiu care analizeaza cognitia cainilor.

Experimentul demonstreaza ca acestia sunt capabili de a mima deceptia pentru a obtine, spre exemplu, mancarea pe care si-o doresc. Aceasta deceptie este descrisa prin „utilizarea semnalelor false pentru a schimba comportamentul receptorului”.

STUDIU: Cainii se pot dovedi manipulativi

Studiul a constat in interactiunea a doi oameni cu mai multi caini. Animalele trebuiau sa conduca cele doua persoane la trei cutii diferite:

  • prima curte continea un carnat;
  • a doua mancare pentru caini nu prea apetisanta;
  • a treia curte era goala.

Una din persoane era deschisa si oferea mancare cainilor, in timp ce a doua persoana tinea mancarea pentru ea. Astfel, in timpul experimentului s-a descoperit ca patrupedele conduceau mai des persoana cooperanta catre cutia care continea carnatul, in timp ce pe a doua o conduceau la cutia goala.

Marianne Haberlein a fost uimita de cat de repede au invatat cainii, luandu-le doar doua zile pentru a crea un tipar si a le diferenta pe cele doua persoane. Timpul scos de caini a fost mult mai scurt comparativ cu alte animale precum maimutele.

Trucuri prin care sa-ti linistesti cainele atunci cand este furtuna

Astfel s-a demonstrat ca este foarte posibil ca toata ideea ca patrupedul este cel mai bun prieten al omului sa fie o mare deceptie. Se pare ca, patrupezii fac totul pentru a-si asigura un trai fara griji in preajma omului, profitand chiar de bunavointa lor.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.