Pentru ca iubim animalele

Sfaturi pentru “educarea” pisicii

Primul și cel mai important lucru de reținut este că pisica nu este un om în miniatură. Este posibil să te perceapă ca pe o pisică mai mare.

Astfel vei înțelege că ea nu va acționa așa cum îți dorești întotdeauna și nu va înțelege ceea ce îi ceri tot timpul. În al doilea rând, nu lovi niciodată o pisică, indiferent cât de neascultătore este. A fi rezonabil funcționează cel mai bine pe termen lung.

Dacă bateți pisica, tot ce obțineți este că va fi foarte speriată și nu va avea aceeași încredere în voi, dar de multe ori nu va înțelege de ce este pedepsită. El va ști doar că unele lucruri pot avea consecințe, dar totuși poate repeta greșeli dacă nu vede o legătură directă între ceea ce a făcut și pedeapsa care a urmat.

Repetarea acelorași cuvinte funcționează cel mai bine. Un „nu” simplu, atunci când este spus ferm și fără o intonație agresivă, pare să funcționeze cel mai bine, atât timp cât este utilizat constant când este cazul.

Dacă nu ascultă, puteți avea o sticlă spray pe mână sau aruncați cheile lângă ea. Ai grijă să nu o lovești. Ceea ce funcționează este sunetul tastelor care o vor speria și o vor împiedica să facă ceea ce face. Unele pisici răspund la un fluier scurt.

Cum faci ca pisica sa vina la tine

Spre deosebire de câini, pisicile nu sunt atât de dornice să vină la tine doar pentru că vrei să te asculte. În orice caz, o pisică care știe că va fi îmbibată, pieptănată sau ceva bun va fi mai motivată să vină la tine, deși va face acest lucru în așa fel încât pare că a fost ideea ei.

Niciun animal nu-ți va veni de acord dacă ridici vocea și crezi că va fi pedepsit sau că îți va veni din frică. Este bine să știți că pisicile răspund bine la nume care se termină cu „și” și un ton mai clar de voce.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.