Pentru ca iubim animalele

Se înființează Poliția Animalelor. Autoritățile au dreptul să acționeze fără mandat dacă un animal este torturat

Marcel Vela a anunțat marți un proiect de ordonanță de urgență care face din înființarea poliției pentru animale un subiect de dezbatere publică.

Aici gasesti suplimentele nutritive necesare pisicii tale

Ministrul de Interne a prezentat principalele decizii. Planul Poliției pentru animale prevede că animalele pe cale de dispariție pot fi confiscate și că ofițerilor de poliție li se va permite să intre în proprietatea privată fără ordinul unui judecător dacă se constată că animalul este în primejdie.

De asemenea, polițiștii se pot folosi de forțele și mijloacele din dotare ca să acționeze pentru salvarea unui animal, iar „acțiunile polițiștilor, inclusiv cele de pătrundere, pot fi înregistrate cu mijloacele audiovideo sau foto din dotare, fără consimțământul persoanelor.”

În plus, animalele bătute vor fi ținute în adăposturi publice pentru tratament și apoi date în adopție. Poliția animalelor va avea, de asemenea, atribuții inclusiv în ceea ce privește animalele sălbatice și se va afla în subordinea Poliției Romane.

Catelul Pufy are nevoie urgenta de ajutor: “Buna, sunt Pufy… Nu sunt un copil uman, sunt un copil cu 4 labute “

Proiectul de Ordonanță de Urgență modifică Legea 205/2014 de protecție a animalelor și mai prevede că vor fi transferați, fără examen sau concurs, angajați de la ANSVSA în noua structură.

Poliția Animalelor. Iată ce se înțelege prin situația de pericol pentru animale:

a) rănirea sau schingiuirea animalelor;
b) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
e) prezența fără supraveghere, pe căile de circulație publică, a animalelor din speciile ecvine și rumegătoare mari și mici.

Astfel, polițiștii pot interveni dacă vor constata existența situației de pericol pe baza evaluării situației de fapt și a stării fizice a animalului care rezultă din:

a) constatarea directă și consemnarea celor constatate într-un înscris ori înregistrarea celor constatate cu mijloace tehnice;
b) declarațiile persoanelor implicate în activitățile prevăzute la alin.(2) sau ale persoanelor care au asistat la activitățile respective sau au cunoștință despre desfășurarea acestora;
c) înregistrări video sau audio ori fotografii, indiferent de proveniența acestora;
d) înscrisuri, inclusiv cele de natura mesajelor sau postărilor în mediul electronic și/sau de telefonie mobilă;
e) fișa de observație clinică întocmită de un medic veterinar.

Totodată, în cazurile în care nu s-a putut interveni la timp pentru salvarea animalelor, se prevede că „în situația în care este necesară curmarea suferințelor fizice inutile ale animalului rănit, serviciile publice, prin medici veterinari, efectuează eutanasia acestuia la fața locului”.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.