Pentru ca iubim animalele

Povestea lui Oko, cainele ramas fara vedere! Acum are propriul caine insotitor

De cand are propriul sau caine de companie, catelul Tao a renascut. Catelul in varsta de 11 ani si-a pierdut vederea din cauza unei boli crude, in ianuarie. Stapana lui a simtit ca trebuie sa-l ajute si a reusit.

Cand a orbit din cauza glaucomului agresiv care i-a afectat ochii, Melanie Johnson din Marea Britanie a simtit ca trebuie sa faca ceva. Prin urmare, l-a cumparat pe Oko, in varsta de 16 saptamani, si a inceput sa se antreneze pentru a deveni un caine de companie pentru veteranul Tao. Oko il plimba toata ziua pe Tao, prin iarba din fata casei. Tao isi foloseste mirosul pentru a-si urmari prietenul nazdravan.

”Tao a fost diagnosticat cu glaucom, boala care consta in modificarea unghiului de scurgere a lichidului ocular si devine grava atunci cand ochiul nu mai poate elimina lichidul acumulat. Boala a evoluat rapid la Tao. Dimineata era sanatos, iar seara isi agita capul si dadea semne vizibile ca sufera. Cinci ore mai tarziu, ochiul lui era indepartat chirurgical. In ianuarie a pierdut si cel de al doilea ochi si am simtit cum mi se rupe sufletul”, a explicat Melanie pentru The Sun.

Pisica fara ochi si blana a devenit vedeta Instagram! Povestea lui Jasper

Cu toate acestea, saptamana trecuta, Tao a renascut dupa ce s-a trezit din somn cu muscaturi la urechi, coada si maxilar. Asa s-a desfasurat intalnirea memorabila dintre cei doi catei. Oko a inceput deja sa se antreneze pentru a fi cainele de companie, iar Melanie nu se mai satura sa-i priveasca in timp ce se joaca.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.