Pentru ca iubim animalele

Plantele de interior toxice pentru caini si pisici! Care sunt florile care le fac rau animalelor

Plantele de interior toxice pentru caini si pisici. Aceste pot decora si adauga prospetime casei, dar daca aveti un animal de companie, ar trebui sa stiti ca nu toate plantele de interior sunt sigure pentru sanatatea necuvantatoarelor.

Alege de aici hrana speciala pentru pisici, creata special pentru nevoile prietenului tau blanos

Dintre sute de plante care contin substante toxice, daca sunt ingerate, acestea vor afecta corpul patrupedelor. In urmatorul articol, au fost selectate mai multe dintre ele, cele mai frecvente in familiile romanesti.

Este important sa cunoasteti simptomele care pot fi cauzate de ingerarea acestor plante, astfel incat sa puteti acorda atentie starii animalutului si sa luati masuri imediate, daca este necesar.

Plantele de interior toxice pentru caini si pisici

Dieffenbachia

Dieffenbachia este o planta de interior cu aspect vesnic verde. Daca te indragostesti de aceasta floare cu frunze, este indicat sa pastrezi ghiveciul departe de animalul tau de companie. Expertii avertizeaza ca Dieffenbachia este una dintre plantele otravitoare pentru caini si pisici. Daca sunt consumate, animalele de companie pot fi iritate in gura, in special pe limba si buze. Aceasta iritatie poate provoca cresterea salivei, dificultati la inghitire si chiar varsaturi.

Colocasia sau Urechea Elefantului

Planta este foarte apreciata pentru aspectul frunzelor sale. Din pacate, contine o substanta cu aceleasi simptome ca in cazut de mai sus: iritarea gurii, cresterea salivei, dificultati la inghitire si varsaturi.

Cyclamen

Alte plante de interior toxice pentru caini si pisici sunt speciile de ciclamen. Pare greu de crezut ca aceste flori delicate si frumoase pot dauna unei persoane, dar efectele lor negative nu pot fi ignorate. Daca planta este consumata de animale de companie, aceasta poate provoca varsaturi, diaree si cresterea salivei. Daca animalele consuma o multime de radacini de plante, aceasta poate provoca batai inimii dezechilibrate si chiar moarte.

Dracaena massangeana sau Trunchiul fericirii

Se spune ca aceasta planta este buna pentru casa, deoarece creste norocul si purifica aerul din camera. Din pacate, este toxic pentru pisici si caini, asa ca ar trebui sa renuntati la ea. Acest lucru previne varsaturile, pierderea poftei de mancare, depresia si cresterea excesiva a salivei.

Crinii, in mod deosebit Crinul de pace, Mauna Loa

Pare greu de crezut ca crinii pot provoca rau, dar expertii avertizeaza in privinta acestor flori. Unele specii sunt toxice pentru caini, in timp ce altele afecteaza sanatatea pisicilor. Reactiile adverse initiale pe care le pot experimenta pisicile includ: varsaturi, letargie, scaderea poftei de mancare, insuficienta renala si chiar moarte (daca animalul nu este tratat).

Pisica isi ascunde durerea? Cum iti dai seama ca este bolnava

Mauna Loa este otravitoare pentru pisici si caini si poate irita limba si buzele.

Epipremnum aureum sau Iedera diavolului

Are beneficii incontestabile in purificarea aerului de acasa, dar va afecta sanatatea animalelor de companie. Daca un caine sau o pisica ingera frunzele unei plante, animalul va avea urmatoarele conditii: varsaturi, dificultati la inghitire si cresterea salivei. Prin urmare, planta nu a avut acest nume teribil in zadar.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.