Pentru ca iubim animalele

Pisici vs. caini: care sunt mai inteligenti?

Pisici vs. caini. Ideea ca patrupezii pot fi mai destepti decat pisicile a fost studiata de oamenii de stiinta care au ajuns la o concluzie surprinzatoare: inteligenta pisicilor este similara cu cea a cainilor.

Suplimente nutrititve pentru cainele tau

Oamenii de stiinta japonezi au inclus 49 de pisici fara stapan in studiu. Au verificat daca pisicile isi amintesc actiunile din trecut si daca au recurs la memoria episodica, asa cum fac cainii si oamenii – care deseori in mod constient incearca sa reconstruiasca evenimentele din trecut care s-au intamplat in viata lor, cum ar fi ceea ce au mancat la micul dejun in prima zi a noului la serviciu sau la o nunta.

Cercetatorii au vrut sa vada daca pisicile folosesc memorie episodica pentru a identifica bolul pe care l-au mancat cu 15 minute mai devreme, diferentandu-l de cel pe care nu l-au atins. In acest fel, pisicile s-au dovedit a fi capabile sa foloseasca memoria episodica pentru a manipula anumite informatii.

Pisici vs. caini: Felinele sunt capabile sa-si aminteasca anumite lucruri

Oamenii de stiinta din Japonia presupun, de asemenea, ca pisicile sunt capabile sa-si aminteasca anumite evenimente pentru o perioada scurta de timp si sa-si aminteasca aceste informatii, la fel ca noi, oamenii. De asemenea, patrupezii dau rezultate la fel de bune la testele de reactie la gesturile umane, expresiile faciale si emotiile.

Cum se calculeaza, de fapt, anii cainesti si pisicesti. Care este varsta reala a animalului tau

Saho Tokagi, psiholog la Universitatea Kyoto, spune ca descoperirea va ajuta la stabilirea unor relatii mai bune intre oameni si pisici, iar Laurie Santos, profesor la Universitatea Yale, spune ca descoperirea va deschide o noua usa spre examinarea memoriei unei pisici, a duratei de memorare, dar si daca sunt capabili sa-si aminteasca evenimente mai importante din viata lor, la fel ca oamenii.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.