Pentru ca iubim animalele

Pisica-vulpe, o noua specie de feline

Pisica-vulpe sau ”ghjattu-volpe”, cum este numita de locuitorii din insula Corsica.

Aceasta ar fi fost cunoscuta de multa vreme de ciobanii din partea locului, insa zoologii nu credeau ca legendele pastoresti se refera la altceva decat la pisica salbatica europeana. Acum insa, biologii sunt de parere ca ar fi vorba de cea mai recenta specie de feline aparuta.

Alege de aici hrana speciala pentru pisici, creata special pentru nevoile prietenului tau blanos

Agentii de la Oficiul National al Vanatorii si Faunei din Franta sunt de parere ca pisica-vulpe este o specie distinca la capatul unui deceniu de cercetare. ”Pentru noi este o specie salbatica naturala, care era cunoscut dar nu si inregistrata deoarece este un animal foarte discret, nocturn. Este o descoperire extraordinara, sustine Pierre Benedetti, unul dintre angajatii Oficiului.

Pisica salvata dupa ce a fost captiva timp de 2 ani in peretii unui magazin! Cum a supravietuit

Habitatul pisicii-vulpe se afla in muntii din Corsica, acolo unde este multa vegetatie, felinele sunt la adapost de principalul lor pradator, vulturul regal.

Pisica-vulpe se deosebeste de pisica salbatica prin dimeniune, 90 de centimetri de la cap la varful cozii, urechile foarte mari, mustatile scurte si caninii foarte dezvoltati.

“Lungimea si coada le-a adus numele de pisica-vulpe in intreaga insula. Ciobanii din zona vorbeau de multa vreme de acest animal despre care spunea ca le ataca iezii si mieii in zona burtii, insa cercetarile stiintifice au inceput abia in 2008 odata cu capturarea accidentala a unui exemplar.

In 2012 s-a identificat si genomul pisicii-vulpe, iar analiza a confirmat ca nu este vorba de pisica salbatica europeana, fiind mai degraba inrudita cu pisica africana de padure. Ar fi putut sosi in epoca celei de-a doua colonizare umana, adica 6.500 de ani inaintea erei noastre. Daca aceasta ipoteza se confirma, originea ei este din Orientul Mijlociu”, a spus Pierre Benedetti.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.