Pentru ca iubim animalele

Parazitii pisicilor, pericol pentru oameni? Riscurile la care va expuneti

Parazitii pisicilor, pericol pentru oameni? Iata care sunt, de fapt, cele mai importante pericole ale parului de pisica?!

Aici găsești șampon și balsam animale

Inca de mici suntem invatati ca parul de pisica e foarte periculos,ca poate fi inghitit si provoaca boli grave. Medicii au dezbatut intens aceasta situatia si au ajuns la urmatoarea concluzie.

Parazitii pisiclor, pericol pentru oameni?

Pericole ale parului de pisica: ingerarea accidentala

Parul de pisica poate fi inghitit accidental, ca si cel uman. De fapt, orice elemente mici si greu de sesizat pot fi ingerate intamplator, mai ales de catre copii: scame, praf, fire de par (genele cazute, de exemplu), resturi de unghii, oase mici de peste, etc. Acesta e doar unul dintre cel mei des intalnite pericole ale parului de pisica.

Parul in sine nu reprezinta un pericol, deoarece este eliminat prin digestie. Parul nu ataca organele interne si nici nu se „lipeste” de esofag sau intestine.

Pericole ale parului de pisica: parazitii

Exista totusi o situatie cand ingerarea unui fir de par de pisica poate fi periculoasa, dar nu are legatura cu parul ci cu anumiti paraziti care se prind de firul de par si care pot provoca boli, daca ajung in organism, de exemplu, parazitul Echinococcus.

Acest parazit e purtat de animalele bolnave, neingrijite sau nevaccinate si care consuma carne cruda. Acesta e un al doilea dintre cel mai des intalnite pericole ale parului de pisica.

Cât de des este indicat să tunzi si să speli câinele și pisica

In cazul in care pisica ta este vaccinata, sta in casa tot timpul si nu e hranita decat cu mancare speciala, nu exista riscul de transmitere a unor paraziti.

Pericole ale parului de pisica: alergiile

Parul de pisica mai poate deveni periculos in cazul persoanelor alergice sau a celor care prezinta alergii fata de mucegai sau acarienii din praful depus in casa.

Astfel, parul de pisica nu este periculos, dar modul in care cresti pisica poate sa prezinte anumite riscuri pentru copilul tau.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.