Pentru ca iubim animalele

Nu folositi dezinfectant de maini pentru curatarea labutelor cainelui sau pisicii: ”Animalul se poate intoxica!”

De ce nu este bine sa folositi dezinfectant de maini pentru curatarea labutelor cainelui sau pisicii.

Aici gasesti produse pentru igiena externa a animalutului tau

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat considerabil viata, iar multe persoane au devenit obsedate de folosirea dezinfectantului. Ei bine, in cazul in care v-ati gandit sa folositi dezinfectat si pentru curatarea animalelor, e total gresit.

Expertii sustin ca dezinfectantul de maini contine etanol, care este nociv pentru animale, inclusiv pentru caini. Motivul este simplu, cainii si pisicile obisnuiesc sa-si linga labutele si chiar blana, din aceasta cauza aceste produse pot provoca ”iritatii ale mucoasei si reactii ale pielii”.

Nu folositi dezinfectant de maini pentru curatarea labutelor cainelui sau pisicii

”In cazul in care cainele sau pisica ingereaza alcool prin lins, acestea vor avea o reactie mai accentuata decat in cazul oamenilor, intrucat nu pot sa digere alcoolul in mod corespunzator.”, atrage atentia dr. veterinar Zac Pilossoph, care mai sustine si faptul ca multe dintre produsele de pe piata contin peste 60 la suta alcool, care este ”comparabila cu cea mai intalnita marca de lichior din supermarket”.

Asadar, in situatia in care acestia isi ling labutele pot dezvolta chiar si probleme de respiratie, cresterea glicemiei din sange, dar si depresie neurologica, coma, lesin ori chiar moarte.

Medicamentul banal care-i poate face rau cainelui tau: ”E periculos. Gandeste-te la animal ca la un copil de sapte ani!”

Specialistul le recomanda tuturor curatarea labutelor animalelor de companie cu apa si sapun.

Insa, in cazul in care observati ca animalul de companie a ingerat dezinfectant de maini, este recomandat sa-l duceti de urgenta la medic.

Mai mult decat atat, o clinica veterinara de pisici din Havre, Franta, atrage atentia ca multe animale au ajuns la veterinar in ultima perioada din cauza unor intoxicatii ori arsuri ale pielii, acestea fiind produse dupa utilizarea de produse dezinfectante pe animale.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.