Pentru ca iubim animalele

Motivul pentru care cateii mananca iarba! Este sau nu un obicei daunator?

Exista multe persoane care se ingrijoreaza atunci cand animalele lor de companie mananca iarba, fara sa stie ca acest obicei nu este daunator pentru patrupezi. Acest comportament este unul obisnuit la patrupezi si poarta numele de sindromul pica – care reprezinta o tulburare care se manifesta prin consumul de alimente necomestibile, precum pamant, var, iarba etc.

Caine erou pentru un batran din Buzau, furat si agresat de un tanar. A prins talharul in doar 30 de minute

Insa, exista o serie de motive pentru care patrupezii consuma iarba. Principalul motiv pentru care fac asta este pentru a adauga fibre in dieta lor, insa o mai pot face si pentru a-si provoca varsaturi daca se simt rau sau pur si simplu din plictiseala. Din pricina ultimului motiv, veterinarii il considera un comportament obisnuit. Iata care sunt cele mai frecvente motive pentru care patrupedul tau mananca iarba.

Din cauza carentelor din alimentatie

Iarba contine fibre dietetice, iar patrupezii mananca iarba pentru a umple un deficit din alimentatia lor. „Daca nu va hraniti cainele cu o dieta premium, este posibil sa manance iarba pentru a obtine furaje suplimentare”, spune dr. Jim Kennedy, un veterinar de la Greencross Vets Beenleigh.

Pentru ca este o activitate care-l bucura

Exista posibilitatea ca animalul de companie sa consume iarba pentru ca ii place gustul sau textura. Insa, este important sa aveti grija ca acesta sa nu consume iarba care a fost tratata cu pesticide sau diverse substante chimice.

Atunci cand il supara stomacul

Existe si caini care nu vomita atunci cand mananca iarba, acestia o fac pentru a-i ajuta la eliminare mancarii care le supara stomacul. „Uneori, exact asta vrea cainele tau sa faca – puiul se simte putin rau si stie ca daca mananca iarba i-ar putea cauza varsaturi si o burtica mai linistita”, spune dr. veterinar.

Alege de aici hrana speciala pentru animalele tale

Probleme comportamentale

Exista si posibilitatea ca animalul tau de companie sa consume iarba de plictiseala. In cazul in care cainele este inchis toata ziua in gradina cu iarba, aceasta poate deveni un mod de a-si distrage atentia.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.