Pentru ca iubim animalele

Cele mai bune metode de comunicare cu un caine

Care sunt cele mai bune metode de comunicare cu un caine? Faptul ca ne iubim patrupedul si ne gandim la el ca la o parte din familie, nu inseamna ca si lui ii place tot ceea ce ne place noua.

Este important sa intelegem limba prietenilor nostri patrupezi si sa descoperim care sunt cele mai usoare metode de comunicare cu prietenul nostru necuvantator.

Alege de aici mancarea potrivita pentru cainele tau

Urmareste reactia animalului tau de companie la urmatoarele comportamente specific umane:

Imbratisarile, una dintre cele mai eficiente metode de comunicare

Imagineaza-ti ca o persoana complet necunoscuta vine la tine si te imbratiseaza strans. Va puteti simti amenintat, inconfortabil si defensiv. Cainii nu isi exprima dragostea ca oamenii.

Unii caini pot tolera imbratisarile, dar nu toata lumea le poate accepta. Bineinteles ca nu asa arata dragostea. Multi caini incearca sa iasa din stransoare, sa intoarca capul si sa incerce sa stea departe de persoana care ii tine.

O alta metoda de comunicare o reprezinta mangaierile pe cap

La fel cum nu doriti ca un strain complet sa se intinda si sa va atinga capul, nici cainilor nu le place un asemenea gest. Acesta este un alt comportament care ii face sa se simta amenintati.

Dupa ce ati primit permisiunea proprietarului, este intotdeauna intelept sa il lasati sa faca primul pas si sa va cunoasca. Dupa intalnire, este mai bine sa-i mangai burta (atingerea de jos) decat sa-i atingi capul (atingerea de sus, care poate parea periculoasa). Aceasta este una dintre cele mai bune prime metode de comunicare cu animalul.

Fixari cu privirea

Daca ne uitam in ochii unui caine, nu vom avea o relatie cu acesta. In schimb, il faceti sa se simta amenintat. Cainii vad acest lucru ca pe un semn de dominatie si vor evita privirea. Daca doriti sa le castigati increderea, aruncati o privire si vedeti cum reactioneaza. Veti afla rapid daca sunt confortabili.

Nu le oferim un program regulat

Cainii au nevoie de o rutina in viata lor. A face si a respecta unele reguli nu inseamna sa fii strict cu cainele tau, dar ii iubesti si ii oferi siguranta.

Daca se aplica o regula intr-o situatie, dar nu in alta, cainele se va simti frustrat si confuz. Nu inteleg de ce atunci cand se intorc din calatorie, sunt recompensati atunci cand sar in bratele tale, dar cand fac acelasi lucru cand merg la munca, sunt certati.

Un Pitbull folosit la lupte, salvat si angajat la Politie. Acum lupta impotriva traficantilor de droguri

Cand nu stiu ce se intampla, cainele se va inchide. Din pacate, aceasta suprimare este considerata o dovada a „bunatatii”. Cu toate acestea, este mai bine ca cainii sa aiba reguli pentru a intelege si a respecta regulile.

Ne apropiem cu fata de a lor

Acest comportament este un alt mod tipic pentru oameni de a manifesta boli, dar este complet necunoscut cainilor. Cainii nu sunt copii. Ii iubim, dar nu uitati ca sunt caini, nu copii.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.