Pentru ca iubim animalele

Medicamentul banal care-i poate face rau cainelui tau: ”E periculos. Gandeste-te la animal ca la un copil de sapte ani!”

Medicamentul banal care-i poate face rau cainelui tau. Atunci cand animalul tau de companie are dureri poti fi tentat sa-i administrezi un medicament uzual pentru a-i ameliora durerile. Acest lucru e total gresit.

Medicamentul banal care-i poate face rau cainelui tau

Fie ca vorbim de o durere cauzata de o rana sau de o afectiune, administrarea unui ibuprofen nu este o solutie in tratarea acestei probleme.

Chiar daca face minuni atunci cand vorbim de durerile articulare, durerile de cap sau inflamatii, ibuprofenul nu este recomandat pentru animale, deoarece poate produce mai mult rau decat bine. Acesta le poate provoca patrupezilor letargie, varsaturi, diaree, dureri de stomac, pierderea poftei de mancare.

Aici gasesti hrana speciala pentru catelul tau

Mai mult decat atat, in cazurile grave, cainele poate experimenta convulsii sau se poate ajunge la deces.

Studiile realizate de Societatea americana pentru prevenirea cruzimii fata de animale, intre anii 2016-2019, au demonstrat ca peste 20 de caini au murit dupa ce li s-au administrat astfel de pastile. De asemenea, au existat peste 6.000 de apeluri privind intoxicatii cu Ibuprofen.

Lectii importante pe care le primim de la caini! Iata ce putem invata de la ei

”Uneori, oamenii aleg sa le dea cainilor acest medicament pentru ca se gandesc ca e in regula, insa e extrem de periculos.”, a atras atentia medicul veterinar Jerry Klein, potrivit Reader”s Digest.

”E periculos. Gandeste-te la animal ca la un copil de sapte ani. Organismul lui nu poate suporta un medicament atat de puternic.”, a mai atras atentia medicul veterinar.

Ibuprofenul este periculos pentru caini

Ibuprofenul este periculos pentru caini deoarece este un medicament antiinflamator nesteroidian ori AINS, care functioneaza blocand o enzima ciclooxigenaza.

Acest medicament actioneaza imediat la oameni, insa in cazul animalelor poate avea efecte nocive, printre care reducerea fluxului sanguin catre rinichi, scaderea stratului protector al mucusului ce catuseste tractul gastrointestinal, probleme ce se manifesta prin aparitia simptomelor mentionate mai sus.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.