Pentru ca iubim animalele

Maxy, cainele lui Costin Marculescu, dus intr-un adapost pentru animale abandonate

Maxy, cainele lui Costin Marculescu a ajuns la un adapost pentru animale abandonate, dupa ce artistul a murit miercuri noapte.

Alege de aici mancarea potrivita pentru cainele tau

Politistii care investigheaza moartea suspecta a lui Costin Marculescu au luat masuri urgente in ce priveste cainele actorului, ramas pe drumuri odata cu moartea neprevazuta a stapanului sau.

Animalul de companie era slabit si speriat si avea nevoie urgenta de ajutor de specialitate. Ca urmare, acesta a fost predat Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), din cadrul Primariei Capitalei.

Animalul era flamand si foarte speriat in contextul desfasurarii de forte din casa in care locuia stapanul sau si avea nevoie de ajutor de specialitate.

Citeste si: Catelusele Cristinei Topescu isi cauta stapan! Sissi este singura care nu si-a gasit o noua casa

Anchetatorii au incercat sa gaseasca mai multe rude ale celui decedat, insa Marculescu era o persoana foarte singura si pentru ca in primele ore nu aparuse nimeni dispus sa-l salveze pe Maxy, catelul a mers la adapost.

In consecinta, politistii au sunat la Primaria Capitalei, iar catelul a fost ridicat de un echipaj al ASPA. Animalul, care era slabit din cauza faptului ca nu mancase de cateva zile, a primit ajutor medical de specialitate, dupa ce starea lui de sanatate a fost evaluata de veterinari.

Cainele lui Marculescu va fi castrat de veterinarii ASPA

Pentru ca problema cainelui ramas sigur in casa trebuia rezolvata, in conditiile in care nimeni nu s-a oferit sa-l ia in grija, acesta a fost predat ASPA, unde urmeaza sa fie castrat si microcipat.

Citeste si: Trei labradori lucreaza cu norma intreaga intr-un centru pentru copii cu autism de la Cluj

Conform ASPA, sterilizarea lui Maxy este obligatorie. „Potrivit legii, cainii cu proprietar trebuie in mod obligatoriu microcipati si inregistrati in RECS, iar daca nu au pedigree, trebuie sterilizati. La ASPA, acest caine va urma procedurile legale de microcipare, sterilizare, vaccinare si deparazitare, urmand ca saptamana viitoare sa fie adoptat gratuit de o cunostinta a actorului care este familiarizata cu cainele si care a solicitat adoptia acestuia”, a anuntat ASPA, pe pagina de Facebook a institutiei.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.