Pentru ca iubim animalele

Matreata la pisici: cauze frecvente si tratament

Chiar daca pare greu de crezut si pisicile pot face matreata, nu numai oamenii. Iata cum poti trata matreata la pisici.

Ce este matreata?

Matreata reprezinta pielea uscata de pe corpul pisicii, aceasta fiind rezultatul unei forme de dermatita alergica. Afectiunea este o reactie la un factor care face ca pielea pisicii sa fie uscata si sa prezinte mancarimi.

Aici gasesti produse pentru igiena externa a animalutului tau

Cu toate ca pisica nu este afectata de faptul ca era matreata, este important sa descoperi care este cauza acestei probleme. Atunci cand este netratata, matreata poate fi atat de inconfortabila incat pisica isi poate face rani grave, care se pot infecta.

Care sunt cauzele matretii la pisici?

Dermatita alergica poate fi cauzata de infestarile cu paraziti, arsurile solare sau alergiile la anumite ingrediente din alimentatie. De asemenea, matreata poate aparea si la pisicile mai sensibile la stres. Matreata este mai des intalnita iarna, atunci cand aerul din locuinta este foarte uscat.

Remedii pentru pisicile cu matreata

In cazul in care pisica ta este infestata cu paraziti, este foarte posibil sa aiba si matreata. Muscaturile cauzate de purici pot duce la dermatita alergica si de aici la matreata. Mai mult decat atat, exista anumiti paraziti care sunt foarte asemanatori cu matreata!

Parazitii animalelor se pot indeparta cu usurinta, cu ajutorul solutiilor speciale din magazinele de specialitate. Totusi, in cazul in care ai mai multe animale de companie, este indicat sa le tratezi pe toate impotriva parazitilor. Este bine chiar sa faci si o deparazitare completa a locuintei.

Blana pisicii protejeaza pielea sensibila de o serie de factori din mediul inconjurator, inclusiv razele soarelui.

Daca pisica are pielea extrem de uscata si se confrunta cu mancarimi severe, medicul veterinar va prescrie antibiotice, antihistaminice si medicamente pe baza de steroizi pentru a calma pisica. De asemenea, pentru a indeparta matreata, este foarte important ca blana pisicii sa fie periata frecvent, daca se poate chiar zilnic.

De ce au pisicile limba aspra? Iata la ce le ajuta

In plus, schimbarile din dieta pot fi benefice pentru calitatea pielii pisicii. Astfel, felina trebuie sa aiba la dispozitie in permanenta un bol cu apa curata si proaspata, iar din dieta sa nu ii lipseasca alimentele bogate in acizi grasi omega 3.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.