Pentru ca iubim animalele

Lucruri pe care noi le facem, insa ii deruteaza pe cainii nostri! La ce ar trebui sa aveti grija

Cainii au o capacitate extraordinara de a se adapta la mediul social uman. Acestia sunt considerati cei mai buni prieteni ai oamenilor si, din motive intemeiate, pot trai cu oamenii in orice circumstante.

Alege de aici hrana speciala pentru pisici, creata special pentru nevoile prietenului tau blanos

Profesorii Melissa Starling si Paul McGreevy de la Universitatea din Sydney din Australia, explica totusi faptul ca anumite comportamente umane par a fi ciudate pentru animale:

Ii lasam singuri

Cateii sunt animale sociale si sunt interesati sa interactioneze cu alte fiinte, inclusiv sa se joace, sa caute, sa exploreze mediul lor sau sa se odihneasca. Prin urmare, atunci cand mergem la serviciu, facem cumparaturi sau mergem la veterinar, cainele se poate simti neglijat. In functie de modul in care cresc si de mediul separat de grupul lor social, de alte animale si oameni din casa, cateii abia asteapta sa se reuneasca cu cei dragi.

Nevoia lor constanta de a comunica chiar daca nu vorbim despre abandon, ci doar in anumite zone ale casei, cand proprietarul nu permite patrunderea cainilor, ii va face sa fie foarte entuziasmati.

Ce ne atrage atentia

Atentia oamenilor este atrasa de stimuli vizuali. Pentru caini, situatia este mult mai complicata. Ei pot fi atrasi de o varietate de stimuli: miros, sunet sau gust. Prin urmare, faptul ca suntem in fata unui televizor sau laptop li se pare foarte neobisnuit si neinteresant.

Ne schimbam in mod constant forma si mirosul

Poate ca nu am observat, dar hainele si obiectele pe care le folosim au mirosuri, ceea ce reprezinta o multime de informatii de care cainii isi amintesc. Sapunul, parfumul si chiar si produsele de curatare a incaperilor ne schimba constant, ceea ce, desigur, incurca animalutele.

Plantele de interior toxice pentru caini si pisici! Care sunt florile care le fac rau animalelor

Apropo de haine, vorbim despre un alt posibil motiv de confuzie, cateii isi schimba blana o singura data pe an, in timp ce oamenii o schimba in fiecare zi sau chiar de mai multe ori. Acest lucru poate fi deruntant pentru animale.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.