Pentru ca iubim animalele

Ingrijirea cainilor in sezonul rece

Ingrijirea cainilor in sezonul rece. Este un comportament natural al animalelor sa se pregateasca pentru sezonul rece. Totusi, pentru animalele de companie care locuiesc la interior, acestea acest comportament aproape ca a disparut in conditii de microclimat relativ constante.

Aici gasesti hrana speciala pentru catelul tau

Prin urmare, proprietarii trebuie sa se asigure ca prietenii necuvantatori se simt foarte confortabil in timpul plimbarilor de iarna. Cand aveti grija de caini in sezonul rece, exista lucruri importante de retinut pentru a-i proteja de raceli si hipotermie.

animalul tau de companie

Sfaturi de ingrijire a cainilor de apartament iarna

  • Plimbarile sa fie de scurta durata in zilele cu umezeala si vant puternic;
  • Cainele sa fie mereu activ in plimbarile din zilele cu frig uscat. Cainele ingheata doar cand sta pe loc;
  • Folositi hainutele pentru cainii cu blana scurta, cat si pentru cei de talie mica (acestia sunt mai frigurosi, fiind mai aproape de solul umed). Hainutele trebuie sa fie lejere, din material impermeabil si sa acopere toata lungimea spatelui (de la ceafa la baza cozii);
  • Folositi ghetute in plimbarile prin zonele tratate cu solutii pentru topirea zapezii – acestea din urma sunt corozive pentru pernutele cainilor. Ca sa obisnuiti cainele cu incaltamintea de protectie, puneti-i sosete prin casa. Pentru a impiedica aparitia stresului din aceasta cauza, timpul de purtare a sosetelor va fi crescut treptat zi de zi. Strangeti cu atentie incaltamintea pe labuta, dar nu foarte tare, pentru a nu provoca probleme circulatorii la acest nivel;
  • Spalati si uscati bine labutele cainelui dupa plimbare si folositi creme hidratante pentru recuperarea dupa frig. Aceste produse pot fi gasite in magazinele de specialitate.

Cainii de curte au nevoie de hrana mai calorica

Cainii care traiesc in curte au un mecanism natural de adaptare la sezonul rece: acumuleaza grasime vara pentru a le tine de cald iarna, vara naparlesc pentru ca iarna blana sa fie mai deasa si cu firul mai gros.

Trucuri prin care sa-ti linistesti cainele atunci cand este furtuna

Cu toate acestea, stapanii lor ii pot ajuta si cu unele modificari ale stilului de viata pentru a face fata mai usor zilelor reci.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.