Pentru ca iubim animalele

Grave afectiuni de vedere la pisici

Grave afectiuni de vedere la pisici. Felinele se numara printre cele mai sensibile animale atunci cand sunt expuse la diferite boli sau infectii. Atunci cand cresc, pisicile sunt mai predispuse la aparitia afectiunilor oculare.

Daca sunt atent supravegheate de catre stapan, atunci cand apar primele semne ale bolii, acestea pot fi protejate prin diverse tratamente.

Biscuiti si recompense pentru pisici

Infectiile oculare pot di rezultatului unor tumori aparute la nivelul ploapelor sau a altor sectiuni ale ochiului, cate pot duce chiar si la orbire.

Este importanta sa faci cate o vizita la veterinar, pentru a sti cu exactitate care este starea de sanatate a pisicii tale.

Glaucomul – Grave afectiuni de vedere la pisici

Glaucomul reprezinta o crestere a presiunii in interiorul ochiului, care poate duce la functionarea necorespunzatoare a cristalinului ochiului. Aceasta presiune oculara poate fi tratata printr-o medicamentatie corespunzatoare. Insa, in cazuri severe, se poate trata doar prin interventie chirurgicala.

Melanomul

Aceasta afectiune este foarte usor de sesizat, melanomul aparand ca rezultat al ingrosarii irisului. Culoarea irisului se schimba in urma infectarii, boala devenind astfel vizibila. Pisicile batrane sunt afectate de aceasta boala, iar singura solutie este indepartarea ochiului cu ajutorul chirurgiei.

Citeste si: Rase de pisici la care oamenii sunt mai putini alergici! Cum sa alegi felina potrivita atunci cand suferi de aceasta afectiune

Cataracta

La cataracta, lentila ochiului devine opaca si apare senzatia de tulburare optica. Atunci cand este neglijata, cataracta poate duce la glaucom. Aceasta boala este raspandita in randul cainilor, insa nici pisicile nu scapa de aceasta afectiune. Cataracta poate fi tratata doar prin transplanturi de lentile.

Herpesul – Grave afectiuni de vedere la pisici

Boala apare din cauza prezentei virusului Herpes in organism. Acesta se gaseste in nervul optic, ganglioni, amigdalite si in terminatiile nazale ale pisicilor. Pentru prevenirea acestei boli este recomandat sa vaccinati pisica impotriva virusului.

Aici gasesti cea mai buna hrana pentru pisicuta ta

Atrofierea progresiva a retinei

Atrofierea progresiva a retinei este tulburare mostenita si, din pacate, este incurabila. Pisicile cu aceasta boala sufera de o vedere din ce in ce mai slaba, iar in cele din urma orbesc.

Conjunctivita

Conjunctivita isi face aparitia atunci cand ochiului devine umflata si se inroseste, iar de cele mai multe ori se intampla atunci cand este prezent virusul Herpes. Aceasta boala este una contagioasa, atat pentru animale, cat si pentru om.

Citeste si: Curiozitati despre pisici: lucruri mai putin stiute despre pisici

Orbirea brusca – Grave afectiuni de vedere la pisici

Grave afectiuni de vedere la pisici. Orbirea definitiva a pisicilor se poate produce din cauza stresului si a hipertensiunii arteriale.

Tulburarile hormonale, problemele cu rinichii si alte boli, precum diabetul, pot duce si ele la o astfel de problema. Simptomele majore care indica acesteasta problema sunt sangerarea ochilor si pupilele dilatate.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.