Pentru ca iubim animalele

Faimoasa pisica Gli, de la Sfânta Sofia, a murit la varsta de 16 ani

Faimoasa pisica Gli, care locuia de ani buni la Sfanta Sofia din Istanbul, a murit la varsta de 16 ani. Felina s-a stins din cauza batranetii.

Pisica Gli a murit în cadrul unei clinici veterinare din Levent, acolo unde a fost dusa pentru tratament. Informatiile despre starea ei au fost postate sambata, pe contul de Instagram al celebrei pisici.

Alege de aici hrana speciala pentru pisici, creata special pentru nevoile prietenului tau blanos

”Îmi pare rău că am pierdut-o pe Gli. Pisica hagiei Sofia, care era sub tratament într-o clinică veterinară privată din Levent de pe 24 septembrie, din nefericire, a plecat dintre noi din cauza vârstei. Nu te vom uita niciodată, Gli”, a scris Ali Yerlikaya, guvernatorul din Istanbul, pe Twitter.

Gli avea peste 113.000 de urmaritori pe Instagram, iar asta i-a adus faima, devenind una dintre pisicile “vedeta”. Felina traia în Hagia Sofia, fosta catedrala si apoi muzeu Sfanta Sofia.

Pisica Gli nu a fost afectata de schimbarea destinatiei monumentului din muzeu în moschee.

Pisica Gli ramane la Hagia Sofia, chiar si dupa transformarea catedralei in moschee

In momentul in care s-a luat decizia de a transforma muzeul Sfânta Sofia în moschee, numeroşi turci s-a intrebat care este soarta lui Gli, dacă este nevoie sa fie mutata. La vremea respectiva aceasta chestiune a fost abordată şi de numeroase publicaţii din Turcia.

Pisica Gli era celebra in Turcia

“Această pisică a devenit celebră şi mai sunt şi altele care nu au devenit încă faimoase. Această pisică va rămâne acolo şi toate pisicile sunt binevenite la moscheile noastre”, a susţinut Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.