Pentru ca iubim animalele

De ce sunt cainii speciali? Raspuns oamenilor de stiinta este cel pe care cu totii il stiam deja

De ce sunt cainii speciali? Este o intrebare pe care multi si-o pun. Ei bine, Clive Wynne, expert in psihologia animala, vine cu un raspuns cunoscut de multi.

Aici gasesti hrana speciala pentru catelul tau

Desi in domeniul psihologiei animale, in prima faza, ideea ca patrupezii ar putea sa experimeteze dragostea a fost respinsa de catre cercetatori. Insa, in noua sa carte, Dog is Love: Why and How Your Dog Loves You, Clive Wynne, fondatorul Centrului de Stiinte Canine din Cadrul Universitatii Arizona, sustine ca patrupezii pot simti sentimentul de dragoste, intr-un mod cat se poate de asemanator cu cel al oamenilor oamenilor.

„Cred ca vine un moment in care merita sa fii sceptic fata de scepticismul tau”, explica dr. Wynne.

Cerceratorii au realizat o serie de teste si au constatat ca oxitocina, substanta care faciliteaza atasementele emotionale intre oameni, este prezenta si in cazul cainilor.

De ce sunt cainii speciali?

Cercetatorii de la Universitatea Azabu din Japonia sustin in studiile recente ca nivelul de oxitocina inregistreaza o crestere in cazul cateilor, atunci cand acestia isi privesc stapanii in ochi. Acest lucru este unul similar cu situatia in care mamele isi privesc in ochi bebelusii.

„Lucrul esential despre caini, ca si pentru persoanele cu sindrom Williams, este dorinta de a forma conexiuni stranse, de a avea relatii personale afective, de a iubi si a fi iubit”, explica dr. Wynne.

Creierul cainilor nu reactioneaza la fetele oamenilor

Wynne mai precizeaza faptul ca viitoarele studii ar trebui sa se concentreze asupra genomului cainilor, dar si asupra modului in care patrupezii au fost domesticiti.

Cercetatorii sustin si ca patrupezii sunt animale sociale, care au nevoie de apartenenta la un grup si afectiune din parte membrilor. Wynne mai explica si ca atentia si grija noastra fata de animale au efecte mult mai bune, in comparatie cu jucariile pe care le cumparam pentru a le tine ocupate.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.