Pentru ca iubim animalele

De ce sug pisicile la maturitate

De ce sug pisicile la maturitate? Exista pisici carora le place sa suga sau sa linga materiale textile sau chiar pielea stapanilor lor, chiar si atunci cand crest si ajung la maturitate.

In majoritatea cazurilor, aceste torc si framanta cu labutele ca si cum s-ar alapta de la mama lor. Multe dintre feline saliveaza abundent daca le mangai in timp ce ling materialte textile.

Alege de aici hrana speciala pentru pisici, creata special pentru nevoile prietenului tau blanos

In cazul in care animalul tau de companie are un asemenea comportament, probabil ca te intrebi daca este normal.

Devine ciudat atunci cand pisica ta incearca foarte insistent sa suga pielea de pe gat, sau obraz, sau urechile, sau pielea de pe maini. Insa, trebuie sa stiti ca nu este motiv de ingrijorare. Exista foarte multe pisici care au acest comportament, iar prin aceste gesturi pisica ta se simte confortabil si in siguranta asa ca va fi destul de greu sa o convingi sa renunte la acest comportament.

De ce au pisicile acest comportament?

Principalele cauze care stau la baza linsului si suptului in cazul pisicilor sunt diverse. Cei mai multi specialisti in domeniu spun ca acest comportament apare mai ales daca pisica ramane orfana sau este intarcata prea devreme.

Este recomandat ca pisoiul sa stea cu mama lor macar pana la varsta de 6 saptamani. Studiile au aratat ca este si mai bine daca pisicile stau cu mama lor pana la varsta de 12 saptamani. Daca pisoii sunt despartiti de mama lor prea devreme, pot dezvolta un comportament infatil chiar si cand sunt adulti.

De cate grame de mancare are nevoie o pisica adulta?

Suptul excesiv poate aparea si ca si rezultat al stresului, anxietatii, a unei conditii medicale sau pur si simplu ca urmare a plictiselii. Daca pisica ta se afla intr-una dintre aceste situatii, suptul o ajuta sa se relaxeze si sa revina in zona de confort.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.