Pentru ca iubim animalele

De ce se speria pisica de castraveti? Ce spun specialistii

De ce se speria pisica de castraveti? Aceasta este o intrebare pe buzele multora. Cu siguranta ati vazut macar un videoclip cu oameni care plaseaza castraveti in spatele pisicilor pentru a le speria.

Aici gasesti produse pentru igiena externa a animalutului tau

Din pacate, aceasta practica pare sa fi castigat multa popularitate online, incurajand tot mai multi proprietari de pisici sa faca astfel de videoclipuri, fara sa tina cont ca aceast obicei poate fi brutal.

De ce se speria pisica de castraveti?

Ciobotaru Ionel Cezar, medic veterinar in Bucuresti si proprietar al clinicii Westernvet ce ofera servicii veterinare in tot judetul Ilfov, a lamurit acest fenomen pentru ziare.com.

Care este, de fapt, adevarul. Ei bine, pisicile nu se tem de castraveti sau de orice alt produs, ci de elementul surpriza.

O teorie plauzibila cu privire la motivele pentru care pisicile par sa se teama de castraveti este ca forma, dimensiunea si culoarea lor seamana cu un pradator natural, mai exact serpii.

Intr-o astfel de situatie, pe langa eliberarea hormonilor de stres, o pisica se poate rani si atunci cand incearca sa scape de o amenintare perceputa. Cu toate ca o astfel de gluma poate parea inofensiva, pisica ar putea fi ranita si traumatizata in incercarea de a scapa.

Cresterea hormonilor de stres circulanti poate duce la probleme cu stomacul, inflamatia vezicii urinare si modificari de comportament (agresivitate sau timiditate).

In general, pisicile se sperie de castraveti, sau de orice alt obiect plasat in spatele lor, deoarece este reactia lor naturala la orice se apropie de ele fara sa faca zgomot.

Felinele sunt animale foarte atente si, prin urmare, isi pastreaza intotdeauna garda sus si doresc intotdeauna sa fie constiente de situatie.

In general, in aceste videoclipuri, se poate observa ca legumele sunt asezate in spatele pisicii in timp ce sunt linistite sau cand mananca. Pisicile mananca numai atunci cand sunt sigure ca nu sunt in pericol. Din acest motiv, pisicile isi asociaza mesele cu perioadele in care sunt perfect sigure si protejate.

Matreata la pisici: cauze frecvente si tratament

Astfel, atunci cand o pisica vede brusc un castravete pe podea, se sperie, pentru ca nu se astepta sa fie acolo.

Anxietatea si stresul prelungit pot reduce bunastarea generala a pisicii si ii pot compromite sistemul imunitar.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.