Pentru ca iubim animalele

De ce pisicile urasc apa. Cum explica expertii comportamentul neobisnuit

De ce pisicile urasc apa. Majoritatea pisicilor urasc apa, iar majoritatea stapanilor au probleme din cauza acestul astept, insa acest comportament neobisnuit are o explicatie simpla.

Aici gasesti ansambluri de joaca pentru pisicuta ta

Chiar daca pisicile domestice evita apa, rudele lor mai mari, cum ar fi tigrii si leoparzii iubesc sa inoate. Acum, expertii ofera mai multe teorii despre motivul pentru care pisicile nu se simt confortabil in interactiunea cu apa.

De ce pisicile urasc apa. Si-au invatat lectia

Daca pisica ta cade accidental intr-o cada plina sau ramane afara in ploaie cumplita, este posibil sa evite apa pe tot parcursul vietii.

“Atunci cand o pisica se uda, blana ei devine mai grea si mai rece si mai neconfortabila. Poate sa dureze foarte mult timp pana cand blana ei se usuca,” a declarat Eve Elektra Cohen, medic veterinar.

“Un alt aspect al discomfortului e faptul ca pisicile sunt rapide si agile si foarte pune la miscari rapide, sarit si echilibru. In apa, s-ar putea sa simta ca nu au control, pentru ca se misca mai greu,” a continuat ea.

Frica de necunoscut

Pisicile isi petrec 30-50% din zi curatandu-si blana, asa ca nu sunt expuse la apa, doar atunci cand beau apa.

“La fel ca orice alt lucru necunoscut, reactia initiala ar putea fi frica. Aceasta reactie poate fi agravata daca stapanii au stropit felina cu un pistol cu apa sau difuzor pentru a o da jos de pe mobila din casa,” a declarat Jennifer Kasten, medic veterinar.

Motivul pentru care este bine sa dormi in pat cu cainele

Ai grija! Chiar daca pisicile se tem de apa, trebuie sa aiba permanent un castron cu apa sau alta sursa de apa pentru a evita deshidratarea. Potrivit dr. Cohen, unele pisici sunt chiar fanii apei, cum ar fi Maine Coon sau Bengal, deoarece au texturi diferite de blana, fiind mai rezistente la apa.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.