Pentru ca iubim animalele

De ce au pisicile limba aspra? Iata la ce le ajuta

De ce au pisicile limba aspra este o curiozitate pe care multi o au, dar nu multi stiu la ce le serveste aceasta functie. Iata la ce le ajunta si care este motivul pentru care este asa.

De ce au pisicile limba aspra

Limba pisicilor este aspra datorita prezentei unor papile filiforme, care contin keratina si care indeplinesc mai multe functii, printre care prinderea pradei si curatarea blanei.

Curatarea blanei

Limba aspra a pisicilor este perfecta pentru indepartarea nodurilor, firelor de par moarte si a murdariei din blana. Nu mai este un secret ca pisicile petrec mult timp spalandu-si blana, iar datorita spinii de pe limba acest proces este mai usor de realizat, aceasta fiind asemenea unor carlige care agata mizeria.

Aici gasesti produse pentru igiena externa a animalutului tau

Le ajuta la racorirea corpului

Potrivit studiilor atunci cand pisicile isi ling blana se racoresc in acelasi timp. Asta deoarece spatiul dintre spinii de pe limba elibereaza saliva in profunzimea blanei, racorind corpul pisicii. Acest lucru le ajuta pe pisici in reglarea temperaturii corpului, deoarece ele transpira doar prin pernutele de pe labute si barbie.

Cat de des trebuie spalat cainele? Sfaturi pentru o curatare eficienta

Prinderea hranei

Papilele in forma de carlige servesc si la prinderea si ridicarea hranei si maruntirea acesteia.

Insa, pisicile nu sunt singurele feline cu limba aspra. Leii, leoparzii si tigrii au si ei astfel de papile filiforme pe limba.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.