Pentru ca iubim animalele

De ce are pisica limba atat de aspra? Iata ce au descoperit specialistii

De ce are pisica limba atat de aspra? Ei bine, iata raspunsul. Iubitorii de pisici stiu ca, atunci cand felinele se curata, limbile lor devin mai dure. Cercetatorii au folosit mai multe instrumente pentru a observa in detaliu acest proces.

Aici gasesti produse pentru igiena externa a animalutului tau

Specialistii au descoperit cu ajutorul scanarilor de inalta tehnologie ca limba pisicii are carlige mici pe suprafata care transporta saliva adanc in blana.

Potrivit AP News, echipa de ingineri mecanici a declarat ca descoperirea nu este o simpla curiozitate, dar poate fi folosita pentru a efectua anumite investigatii, atat la animale, cat si la oameni.

Omar este cea mai mare pisica din lume! Motanul masoara 1,20 m si mananca doar carne de cangur

„Limba lor ne poate ajuta sa aflam cum putem distribui mai bine fluidele, cum putem curata mai bine covoarele sau chiar ar putea fi utilizata in domeniul medical”, a declarat principalul cercetator al studiului, Alexis Noel, din cadrul Insitutului Georgia Tech.

Pisicile petrec mult timp spalandu-se, atunci cand sunt trese. Interesul lui Noel a aparut atunci cand limba pisicii sale a fost prinsa intr-o patura. Scanarile tomografice computerizate ale limbii pisicii au aratat ca aceasta este acoperita de carlige mici.

De ce are pisica limba atat de aspra?

Limbile pisicilor sunt plane pana cand un anumit muschi este intins, care este asezat intr-o pozitie verticala. Cea mai mare surpriza a fost in momentul in care s-a descoperit ca acesti spini mici au un gol in interior, caracteristica observata la alte pisici mai mari. O pisica are aproximativ 300 de papile pe limba care detin o cantitate mica de saliva care este eliberata la contactul cu blana.

Cercetatorul a descoperit ca lungimea carligelor mici de pe limba este aproape identica cu cea a parului din blana. Acest lucru arata ca limba pisicii a evoluat astfel incat animalul sa se poata curata mai bine. Exceptie de la acest studiu sunt pisicile persane cu blana lunga.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.