Pentru ca iubim animalele

De cate grame de mancare are nevoie o pisica adulta?

De cate grame de mancare are nevoie o pisica adulta? Ei bine, de la varsta de 12 luni pisica este considerata adult si, prin urmare, cantitatea zilnica de mancare depinde de greutatea acesteia, de activitatea fizica si de personalitatea rasei. In general, o pisica sanatoasa cu o activitate zilnica normala, are nevoie zilnic de 15-20 de grame/1 kg din greutatea corporala.

Alege de aici hrana speciala pentru pisici, creata special pentru nevoile prietenului tau blanos

Este recomandat sa instructiunile de pe ambalajul tipului de mancare ales (mancare uscata sau umeda), unde gasesti cantitatea exacta. Insa, in cazul in care nu te-ai lamurit, cei de la animax.ro iti ofera un tabel exact, in care poti afla de cate grame de mancare are nevoie pisica ta, in functie de kilograme.

Cate grame de mancare trebuie sa consume o pisica adulta?

La masuratori au luat parte pisicile cu o activitate fizica moderata, fara probleme de sanatate sau alergii. Daca ai o pisica gestanta, de exemplu, aceasta necesita de o cantitate mai mare de proteine, grasimi si calciu pentru dezvoltarea corecta a sarcinii.

Otita la pisici! Simptome si metode de curatare a mizeriei din urechi

O alta modalitate de a afla cantitatea exacta de mancare zilnica pentru pisica ta este sa stii numarul de calorii de care are nevoie in functie de greutatea ei. Mai jos aveti un tabel care va ofera aceste informatii, realizat tot de animax.

Consumul de alimente pentru o pisica adulta ar trebui distribuit in 2 portii pe zi, fiind recomanda alternarea alimentelor uscate si umede pentru a hrani animalul in mod corespunzator.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.