Pentru ca iubim animalele

Cum sa-ti ingrijesti catelul in sezonul rece

Cum sa-ti ingrijesti catelul in sezonul rece? Ei bine, iarna a venit si sezonul rece ii afecteaza si pe prietenii nostri blanosi, nu doar pe noi.

Alege patutul potrivit pentru catelul tau

Din acest motiv, putem lua anumite masuri care sa ii protejeze pe vremea aspra. Iata cateva sfaturi utile despre cum iti ingrijesti animalul in sezonul rece.

Cum sa-ti ingrijesti catelul in sezonul rece

Un medic veterinar al francizei nationale Dogtopia, ne sfatuieste sa acordam o atentie sporita animalelor noastre in perioada sarbatorilor, mai ales daca acestea sufera de anxietate. Pe langa frigul de afara, numarul mare de invitati, schimbarile in program si galagia ii pot afecta, lucru pe care il puteti evita cu ajutorul sfaturilor unui medic veterinar.

Reduceti timpul petrecut afara

“Trebuie sa luati in considerare aspecte legate de frig si vant”, explica Bruce Kornreich, medic veterinar la Colegiul de Medicina Veterinara al Universitatii Cornell. Pentru majoritatea animalelor de casa,este recomandat sa-i plimbati doar cinci minute in jurul blocului, in rest sa fie tinuti cat mai mult in casa.

Trebuie sa le protejati labutele

In perioada de iarna este recomandat sa ii echipati pe blanosi cu cizmulite sau sa le aplicati un balsam pentru labute, intrucat sarea poate ramane prinsa intre labute si poate provoca rani animalelor voastre e companie.

Nu hraniti animalele cu resturi de la masa de Craciun

Animalele de companie se pot intoxica cu usurinta, chiar si in casa, in special cand sunt hranite cu resturi de mancare pentru oameni. “Ciocolata, nucile de macadamia si indulcitorii sunt daunatoare pentru catei” explica medicul veterinar Frank.

Nu lasati animalele langa decoratiunile de Craciun

Animalutele se pot entuziasma la vederea decoratiunilor de Craciun si le pot manca, lucru ce poate cauza o obstructie gastrointestinala, explica dr. Kornreich. Atentie si la brazii naturali. Nu va lasati animalutele sa le roada ramurile, intrucat uleiul existent in ramuri le pot afecta interiorul gurii, cauzand dureri si stari de voma.

Atentie la sursele de caldura

Un ultim sfat atunci cand iti ingrijesti animalul in sezonul rece este sa-i acorzi o atentie sporita atunci cand se afla in apropierea unui semineu sau a unei surse de caldura.

Imbracam sau nu cateii iarna?

Animalutele pot fi extrem de curioase, asadar protejati-le folosind un ecran de semineu sau amplasand sursa de caldura, departe de ele.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.