Pentru ca iubim animalele

Cum sa-ti calmezi cainele de Revelion in timpul artificiilor

Cum sa-ti calmezi cainele de Revelion in timpul artificiilor? Distractive pentru oameni, dar un cosmar pentru animalele de companie, artificiile le pot provoca un stres imens.

In apropierea Revelionul, dar și la trecerea dintre ani, cainii sunt supusi la adevarate dureri generate de artificii si petarde. Ziua de Revelion este declarata de stapanii de animale ca fiind cea mai grea zi din an.

Veterinarii spun ca ziua de 1 ianuarie este de obicei cea mai plina zi in birourile lor, stapanii venind pentru a primi medicamente pentru cainii lor.

De altfel, 1 ianuarie este ziua in care se pierd cei mai multi caini pentru ca de obicei acestia sunt lasati singuri in timp ce stapanii lor sunt plecati si din disperare ajung chiar sa rupa zgarda, ori sar gardul curtii pentru a scapa de teroare.

Cum sa-ti calmezi cainele de Revelion. 7 sfaturi pentru stapani

  1. Asigurati-va ca animalul face mult efort la inceputul zilei.
  2. Pastrati-va cainii inauntru in timpul artificiilor, de preferinta acompaniati de oameni. De preferat este ca incaperea in care se afla cainele sa fie racita cu ajutorul aerului conditionat. Nu e o idee buna sa-ti iei cainii cu tine daca te duci sa vezi artificiile!
  3. Oferiti un loc sigur pentru ca animalul sa se retraga pe timpul artificiilor. Cand sunt speriati de sunete, ei tind sa se orienteze, cainii prefera adesea mici zone inchise.
  4. Daca este posibil, mentineti geamurile si perdelele inchise. Coborarea jaluzelelor poate fi de asemenea utila. Indepartarea stimulilor vizuali poate ajuta si la calmarea cainilor.
  5. Asigurati-va ca toti cainii poarta zgarda de identificare, cu numerele voastre de telefon. Cainii fug de obicei in perioada sarbatorilor de iarna din cauza petardelor.
  6. Lasa cainelui tau ceva distractiv de facut – o jucarie, alaturi de gustarile lui preferate
  7. Terapia prin sunet. Este eficient sa pui muzica in incaperea in care se afla cainele chiar inainte de inceperea focurilor de artificii. Cainele va fi mult mai calm pe durata petardelor. Daca pleci de acasa, fa-i un playlist pe Youtube cu muzica sa-i ajunga pana te intorci si inchide toate geamurile.
Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.