Pentru ca iubim animalele

Creierul cainilor nu reactioneaza la fetele oamenilor

Daca iubitorii de animale pot aprecia un animalut si dupa aspect, cercetatorii demonstreaza ca animalele nu pot distinge daca un om este cu fata sau cu ceafa la el, in ambele situatii e la fel de entuziasmat de prezenta lui.

„Este uimitor modul in care cainii se descurca atat de bine cand vine vorba de deslusirea emotiilor si identificarea acestora de pe fete, in ciuda faptului ca par sa nu aiba un creier conceput pentru a se concentra asupra lor”, a explicat dr. Attila Andics, unul dintre autorii studiului de la Universitatea Eötvös Loránd, Ungaria.

Aici gasesti hrana speciala pentru catelul tau

Andics si colegii sai au realizat un studiu pe creierul a 20 de caini, inclusiv din rasa Labrador si Border Collies, si a 30 de persoane. Fiecare caine a fost monitorizat in timp ce urmarea 48 de videoclipuri realizate din fata sau din spate, cu oameni si caini.

Cainii nu vad nicio diferenta

Cercetatorii au descoperit ca, in functie de speciile prezentate, anumite zone ale creierului cainelui au prezentat diferite activitati, iar raspunsul la videoclipurile cu caini a fost mai pronuntat. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au descoperit ca nu exista nicio diferenta in orice zona a creierului atunci cand erau prezentati cu fata sau cu spatele.

Cainii nu se bazeaza foarte mult pe fete atunci cand vine vorba de comunicare

Andics a spus ca analiza ulterioara a aratat ca, de fapt, creierul cainelui este concentrat in principal pe specia la care se uita, in timp ce creierul uman este concentrat in principal pe fata sau pe spate.

Plantele de interior toxice pentru caini si pisici! Care sunt florile care le fac rau animalelor

Andics a adaugat ca noile rezultate arata ca, de fapt, cainii nu se bazeaza prea mult pe fete pentru comunicare, dar acest lucru nu inseamna ca sunt complet ignorate. In schimb, creierul cainelui nu este conceput special pentru expresiile faciale. Aceasta concluzie poate fi legata de faptul ca animalele reactioneaza la multe indicii in limbajul corpului.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.