Pentru ca iubim animalele

Comportamente ale pisicilor, explicate de specialisti! Ce vor sa transmita

Comportamente ale pisicilor, explicate de specialisti! In general, stapanii de animale reusesc sa invete compartamentul acestora si stiu cand sunt infometate, stresate sau plictisite. Exista totusi si situatii care, pentru altii, sunt invaluite in mister.

Alege de aici hrana speciala pentru pisici, creata special pentru nevoile prietenului tau blanos

Specialistii au realizat o lista cu comportamentele frecvente manifestate de pisici. Iata ce vor sa transmita felinele prin modul in care se poarta:

Pisicile musca si zgarie din senin persoana care le mangaie?

Atunci cand o pisica musca si zgarie persoana care o mangaie incearca, de fapt, sa spuna „inceteaza sa ma mangai sau te voi rani si mai tare”. Primele semne ca pisica nu se bucura de atingeri sunt miscarile bruste ale cozii, scuturatul urechilor, pupilele dilatate si muschii incordati, potrivit medicului veterinar John Bradshaw.

Motivul pentru care cainii nu au voie sa manance mancare de sarbatori! Alimentele traditionale il pot ucide

Acesta mai precizeaza si ca pisicilor le place sa fie mangaiate pe cap si ca doar una din doua pisici accepta sa fie mangaiate pe burta sau in apropierea cozii.

De ce dau jos pisicile, intentionat, obiectele aflate pe mobila?

Majoritatea felinelor dau jos intentionat obiecte aflate pe mobila din dorinta de a le atrage atentia stapanilor. „Uneori o fac si pentru simpla lor distractie sau pentru ca au impresia ca acesta este un joc care a inceput sa ii placa si stapanului lor”, explica Bradshaw.

De ce pisicile isi privesc stapanul fix in ochi dupa care clipesc incet?

Cu toate ca sunt considerate experte in a-si ascunde emotiile, pisicile incearca sa ii arate afectiune stapanului in felul lor specific: prin clipitul lent. Cercetatorii numesc aceasta dovada de dragoste: „saruturi pisicesti”. Data viitoare cand observi ca pisica ta procedeaza astfel, incearca sa ii imiti comportamentul. Ea va continua sa faca acelasi lucru.

De ce le plac pisicilor calculatoarele?

Cateva motive pentru care pisicile sunt atrase de calculatoare sunt: caldura emisa de dispozitiv, felul in care se simt butoanele tastaturii sub labele pisicilor sau faptul ca se simte intrigata de monitor.

De ce au pisicile reactii bruste si energice, fara vreun motiv aparent?

Pisicile devin derajate de multe ori din cauza lipsei de activitate, asa ca incep sa alerge si sa se miste energic pentru a scapa de plictiseala. „De la cea mai mica miscare, la un fir de praf leganandu-se in lumina, orice le poate starni”, spune Bradshaw.

De ce ling pisicile pungi de plastic sau alte obiecte?

Pisicile aleg sa faca acest lucru din plictiseala si pentru a alunga stresul.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.