Pentru ca iubim animalele

Ce sa faci imediat dupa ce animalul tau de companie a mancat ciocolata

Ce trebuie sa faceti dupa ce animalul de companie mananca ciocolata si de ce acest aliment este periculos. Fiecare gram de ciocolata poate contine 1 pana la 9 mg de teobromina.

Aici gasesti hrana speciala pentru catelul tau

Corpul animalului de companie incepe sa simta toxicitatea teobrominei, dupa ce trece de 20 de g/kg. Daca cainele cantareste 5 kg, atunci 100 mg de teobromina (sau 20 g de ciocolata neagra) vor provoca probleme grave de sanatate.

Cele mai frecvente efecte ale consumului de ciocolata includ diaree, varsaturi, hipertermie si tremur. Atat teobromina, cat si cofeina afecteaza inima, nivelul de adrenalina si muschii animalului. In cazuri mai severe, animalul nu va putea sa se miste, ramane inconstient sau moare.

Se înființează Poliția Animalelor. Autoritățile au dreptul să acționeze fără mandat dacă un animal este torturat

Daca nu sunteti sigur daca animalul vostru de companie a mancat ciocolata, primele semne sunt hiperactivitatea si nelinistea. Simptomele pot aparea la doar cateva ore dupa ingestie si pot dura pana la 72 de ore. Daca banuiti ca patrupedul vostru a mancat ciocolata, ar trebui sa consultati un medic veterinar de urgenta.

Iata ce sa faci in cazul in care animalul tau de companie a mancat ciocolata

In primul rand, nu trebuie sa intrati in panica. Trebuie sa verificati ce ciocolata a mancat animalul de companie si cantitatea exacta. Daca banuiti ca animalul de companie a mancat ciocolata, ar trebui sa consultati un medic veterinar de urgenta, chiar daca nu a prezentat simptome.

In functie de marimea animalului de companie si de cantitatea de ciocolata consumata, medicul veterinar poate fi nevoit sa provoace varsaturi. Cand mergi la medicul veterinar, trebuie sa-i spui daca exista modificari in comportamentul patrupedului.

Daca aveti ambalaje de ciocolata, este important sa il luati cu voi pentru ca poate oferi detalii importante.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.