Pentru ca iubim animalele

Ce putem invata de la animale

Ce putem invata de la animale? Ei bine, numeroase lucruri printre care respectul, compasiunea, iubirea neconditionata. Fie ca vorbim de elefanti, lebede, un caine sau o pisica, cu totii au cate o lectie pentru noi.

Sunt amabile cu vecinii

Maimutele sunt un exemplu bun de urmat atunci cand vine vorba de interactiune, socializare si de prietenie. Acestea sunt prietenoase si respectoase cu maimutele pe care le vad pentru prima oara. Babuinii au obiceiul sa interactioneze si cu maimute din alte rase, precum cimpanzeii.


Aici gasesti zgarzi, lese si hamuri pentru catelul tau

Munca in echipa

Elefantii sunt cunoscuti pentru inteligenta lor, fiind printre cele mai inteligente animale salbatice. Acestia au o multime de exemple pozitive pentru oameni, unul dintre ele fiind munca in echipa. Cercetatorii britanici au descoperit ca un elefant poate invata sa se coordoneze cu un altul pentru a duce la indeplinire un plan.

Isi arata sentimentele

Cainii nu fac mofturi si nu se sfiesc sa-si arate atasamentul si dragostea. Atunci cand un catel tine la o persoana ii arata dragostea. Din acest motiv ar trebui sa le urmam exemplul. Semnele si gesturile pe care le arata celor din jur au un impact major asupra relatiilor pe care le avem sau le putem dezvolta.

Fac dragostea una de durata

Anumite specii de animale, pasari, insecte, precum termitele, lupii, gibonii, vulturii care isi aleg un singur partener de viata. Acestia isi vor alege un alt partener doar in cazul in care cel ales a murit. Aceasta lectie despre fidelitate este una de pretuit.

Citeste si: El e Yogi, cainele cu fata de om! Nu iti poti lua ochii de la el

Animalelor le place sa joace in echipa

Ce lucru poate fi adorabil decat niste pui de urs panda care se joaca fara grija. Acestia adora sa se joace in grupuri mari. Un alt lucru bun de copiat din comportamentul animalelor.

Isi respecta batranii

Spre exemplu, in turmele de elefanti africani, conducatorii sunt cei mai in varsta, fie a este vorba de un mascul sau o femela. Animalele in varsta se bucura de respect din partea celor mai tinere. O alta lectie de viata pretioasa.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.