Pentru ca iubim animalele

Ce e de facut atunci cand pisica naparleste

Parul lasat de pisica peste tot in casa este cel mai mare dezavantaj, poate chiar singurul, atunci cand ai o felina in apartament. Primavara sau toamna, e clar, pisica naparleste si trebuie sa te pregatesti.

Alege de aici hrana speciala pentru pisici, creata special pentru nevoile prietenului tau blanos

In cazul in care pisica ta pierde mult par constant, indiferent de anotimp, este cazul sa-ti ridici niste semne de intrebare.

Este important sa aflati care e cauza un dezechilibru hormonal, o ciuperca, o alergie (odata cu aparitia primaverii pisicile pot manifesta diverse alergii), o boala infectioasa sau e pur si simplu o problema de alimentatie. Dupa ce cauza a fost stabilita de catre medicul veterinar, se poate trece la un tratament adecvat.

Citeste si: Caine si pisica sub acelasi acoperis? Ce masuri de precautie sa iei

Cele mai des intalnite cauze ale caderii parului sunt aproape tot timpul bolile, alergiile pielii sau parazitii.

Din acest motiv trebuie sa acorzi o mare atentie si ingrijire felinei tale. Un prim pas ar fi hrana. Schimba mancarea cu una de calitate superioara si urmeaza sfaturile medicului.

Cadouri pentru pisicute

Invata pisica de mica sa stea la periat si sa accepte acest proces ca pe un ritual zilnic pe care trebuie sa-l faca pentru a se simti bine.

Pisica are nevoie de baie

Chiar daca se spala singure, pisicile au nevoie din cand in cand de baie. Perie pisica inainte de a o imbaia, chiar in perioada de naparlire, in asa fel reusesti sa tii sub control parul lasat prin casa.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.