Pentru ca iubim animalele

Cât de des este indicat să tunzi si să speli câinele și pisica

Atunci când ai un cățel de casă este important să știi că are nevoie să fie tuns la 2-3 luni sau chiar la jumătate de an, în funcție de tipul de blană.

Aici găsești șampon și balsam animale

În cazul în care animăluțul tău are plana mare, este recomandat să fie tuns regulat vara.

Atunci când cățelul are blana predispusă la încâlcire, se tunde chiar și în sezonul rece. Taletarea îl va proteja pe cațel de paraziți, dar îi va conferi și un aspect îngrijit.

Momentul in care trebuie sa-ti duci animalul de companie de urgenta la spital

În mod normal, pisicile nu se tund, dar există și o serie de avantaje ale toaletării micilor feline de casă. Atunci când ai o Persană sau o Himalayană, ești conștient cât de anevoios este să o perii zi de zi.

Citeste si: Rase de pisici la care oamenii sunt mai putini alergici! Cum sa alegi felina potrivita atunci cand suferi de aceasta afectiune

Atunci când apelezi la tuns scapi de această rutină. Blana animăluțului tău de companie nu se mai încâlțește și tu vei scăpa de momentul în care trebuie să strângi smocuri de păr de pe canapea.

Atunci când vorbim de spălarea cățeilor, acesta trebuie spălat în funcție de cât de des iese afară. La câinii cu blana netedă este indicat să-i speli mai rar.

Biscuiti si recompense pentru pisici

În cazul în care câinele tău petrece timpul mai mult în casă, acesta are nevoie de băi mai rare și îl poți peria mai des.

Citeste si: Ce inseamna daca visezi pisici?! Lidia Fecioru si Mihai Voropchievici explica

Pisicile nu au nevoie de baie, acestea au un sistem propriu de curățare. Însă, în cazul în care observi că pisica ta are purici, o baie este binevenită.

Trebuie să fii totuși atent, pisica poate deveni agresivă atunci când este băgată în apă.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.