Pentru ca iubim animalele

Care este motivul pentru care pisicile prefera sa bea apa de la robinet

Te-ai intrebat vreodata de ce pisica ta pare sa fie fascinata de apa de la robinet, dar ii ignora vasul de apa?

Alege de aici hrana speciala pentru pisici, creata special pentru nevoile prietenului tau blanos

Comportamentul pisicilor domestice pare ciudat la prima vedere, dar exista o explicatie logica pentru aceasta situatie, scrie National Geographic. Unele pisici sunt fascinate de apa curenta si prefera gustul apei de la robinet in locul unui vas care a fost afara timp de cateva ore, potrivit Debra Zoran, specialist pe medicina veterinara.

Este posibil ca apa din castron sa nu fie la fel de apetisanta daca recipientul nu este curat si proaspat, chiar daca apa a fost inlocuita recent. Pisicile trebuie sa fie hidratate ca toate celelalte mamifere, deci au nevoie de o sursa de apa adecvata nevoilor si preferintelor lor.

Pisicile au, de asemenea, o mustata sensibila, asa ca prefera sa nu atinga marginea bolului sau orice altceva in timp ce mananca sau bea, a spus Zoran.

Simptome neobisnuite de urmarit pentru sanatatea pisicii tale

Daca pisica are un bol adanc care nu este plin, va fi fortata sa-si bage capul mai adanc si sa atinga mustata de pe margine. Lena Provoost, experta in comportamentul animalelor la Universitatea din Pennsylvania, a spus ca o alta explicatie este ca pisicile prefera locuri mai inalte, cum ar fi baile sau chiuvetele de bucatarie, deoarece pisicile „le pot oferi un sentiment de siguranta”.

Daca asezati vasul pe podea intr-un loc aglomerat din casa, pisica o sa aleaga apa de la robinet. Ai grija! Trebuie sa va asigurati ca pisica primeste cantitatea potrivita de apa in functie de nevoile si preferintele pisicii.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.