Pentru ca iubim animalele

Cainii cu urechile lasate sunt predispusi la otita

Cainii sunt predispusi in aceasta perioada la otita, mai ales cei cu urechile lasate. Din cauza ploilor, a umezelii, dar si a curentilor de aer rece de la aerul conditionat.

Otita este o inflamatie situata la nivel auricular, afectand de cele mai multe ori portiunea externa a urechii, mai rar se intampla sa afecteze portiunea medie sau pe cea interna. In functie de gravitatea si evolutia ei, otita poate fi acuta sau cronica, cele cronice putand suferi reacutizari.

Aici gasesti hrana speciala pentru catelul tau

Animalele afectate de otita vor scutura des din cap, vor avea durere la palparea conchiei auriculare, secretie abundenta de consistenta diferita si miros patrunzator, eritem al conchiei auriculare, scarpinat excesiv al zonei.

Otita se poate complica cu hematomul auricular.

Rasele predispuse la aceasta boala sunt cele cu blana bogata si cu urechi lasate, precum Cockerul, Canicheul sau Ciobanescu Mioritic.

Care este varsta reala a cainele tau! Tabel comparativ in ani umani

Cainii cu blana si urechile lungi trebuie in primul rand atent supravegheati si toaletati la luna.

Protejati-le urechile atunci cand ii spalati

Vara, atunci cand cateii sunt spalati mai des, trebuie avuta mare grija la urechi. Apa nu trebuie sa ajunga in urechi pentru ca se usuca foarte greu.

Rasele de caini care au cele mai mari probleme de sanatate

Potentialii stapani sunt avertizati de catre veterinari sa se gandeasca de doua ori inainte de a cumpara anumite rase de caini. Existe anumite rase mai predispuse la boli. De exemplu, buldogul francez si pugul au grave probleme de respiratie si sanatate. Iata de ce au grave probleme si de ce trebuie sa le eviti.

Veterinarii trag un semnal de alarma, dupa ce tot mai multi oameni cumpara aceste rase de caini din cauza influentei celebritatilor si a aspectului lor, fara sa realizeze cu adevarat sa aiba in grija un caine cu probleme.

Cunoscuti sub denumirea de caini brahicefalici, cainii din rasa pug sufera frecvent de numeroase afectiuni de sanatate, printre care si anomalii ale respiratiei, infectii ale pielii care sta in cute pe fata si ulceratii oculare.

Veterinarii sunt ingrijorati de faptul ca numarul cateilor care ar trebui supusi unei interventii chirurgicale invazive pentru corectarea respiratiei este in continua crestere, iar tot mai multi oameni cumpara aceasta rasa. Citeste continuarea aici.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.