Pentru ca iubim animalele

Cainele plasat in carantina cu suspiciune de coronavirus, testat negativ

Un caine de companie, plasat in carantina cu suspiciune de coronavirus, la Hong Kong, a fost testat negativ. Astfel s-a reusit sa se inlature temerile legate de transmiterea virusului de la oameni la animelele de casa.

Aici gasesti hrana speciala pentru catelul tau

Cainele, care apartine unui pacient confirmat cu COVID-19, va trebui sa fie testat din nou inainte sa fie eliberat din carantina.

Rezultatul negativ nu inseamna ca animalul nu a fost infectat cu virusul, a precizat Departamentul pentru Agricultura, Pescuit si Conservare (AFCD) din Hong Kong.

„Totodata, nu este neobisnuit ca in primele stadii ale infectiilor sa avem rezultate negative intrucat, de obicei, este nevoie de 14 zile sau mai multe zile ca niveluri masurabile de anticorpi sa poata fi detectate”, au mai precizat autoritatile.

Citeste si: Un caine disparut a mers singur la sectia de politie. Ce a urmat este incredibil

Rezultatele testelor s-au aratat, in mod repetat, „slab pozitiv” de la sfarsitul lunii februarie, cu niveluri reduse de virus identificate in probele colectate din cavitatea nazala si bucala. Acest lucru a impus realizarea unor testari suplimentare pentru a confirma daca este vorba despre infectare sau o contaminare din mediu.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), pana in prezent nu exista dovezi care sa ateste infectarea animalelor de companie cu coronavirus.

Expertii veterinari, care au examinat cazul din Hong Kong, sustin ca posesorii de animale de companie nu trebuie sa fie excesiv de ingrijorati si nu trebuie sa-si abandoneze animalele.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.