Pentru ca iubim animalele

Caderea parului la pisici! Care sunt principalele motive

Caderea parului la pisici este un fenomen fiziologic care apare de doua ori pe an, mai exact primavara si toamna. De obicei se numeste naparlire si este cauzata de adaptarea corpului la schimbarile de temperatura.

Aici gasesti produse pentru igiena externa a animalutului tau

Vara, parul este rar, in timp ce iarna, parul este mai lung si mai des pentru a asigura o buna protectie impotriva caldurii. Pentru a va ajuta pisica in aceasta perioada, cel mai bine este sa folositi zilnic o perie sau manusi pentru a curata parul care sta sa cada.

La multe pisici, acest fenomen de naparlire nu se va opri niciodata, ceea ce poate face ca proprietarul sa se simta ingrijorat. Aceste pisici nu trebuie sa experimenteze schimbari majore de temperatura in primavara si toamna, ele vor naparli pe tot parcursul anului. Caderea si inlocuirea parului intr-o anumita limita sunt normale.

Daca pisica sufera de caderea excesiva a parului, rezultand zone fara par, aceasta indica o problema de sanatate. Stresul este cauza principala a caderii parului la pisici, asa ca va rugam sa va asigurati ca pentru pisici este un mediu fara stres.

Mancarea este poate cel mai important lucru in sanatatea animalelor. Pentru pisici castrate sau pentru pisici de casa / apartament, este important sa se asigure o nutritie adecvata. Au nevoie de mai putina energie decat cele necastrate sau care traiesc afara.

Cercetatorii au demontat mitul potrivit caruia un an din viata unui caine e echivalent cu 7 ani la om

Supraalimentarea poate provoca caderea anormala a blanii. Alergiile, bolile parazite si bolile fungice pot cauza, de asemenea, probleme ale pielii si caderea parului, dar in acest caz, cel mai bine este sa consultati un medic veterinar, care iti poate oferi un diagnostic clar.

Daca pisica nu prezinta simptome ale acestei boli, dar are in continuare pierderi excesive de par, este recomandat sa fie supusa la o serie de teste hematologice si biochimice pentru a exclude prezenta bolilor metabolice.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.