Pentru ca iubim animalele

Amenzi uriase pentru romanii care merg cu animalele la plaja

Daca doriti sa mergeti cu animalul de companie pe litoralul romanesc, trebuie sa fiti constienti de o serie de restrictii. Daca exista plaje speciale pentru animale de companie in alte tari / regiuni europene, in tara noastra, este posibil sa fiti amendat cu 20.000 de lei. Si in ceea ce priveste cazarea va trebui sa alegeti o situatie de compromis. Veti avea acces doar la 50 de hoteluri.

Aici gasesti hrana speciala pentru catelul tau

Bella, un caine din rasa Shitzu, in varsta de 9 ani, a fost un oaspete de onoare in acest hotel. Catelusa este asteptata in fiecare an, iar proprietarul spune ca este deja familiarizat cu zona. Bella are noroc, din cele aproximativ 300 de hoteluri din zona de pe litoral, doar 50 le permit turistilor sa petreaca vacante cu catelusii.

Alina Andreea Ghidion, receptionera: “Nu toata lumea are posibilitatea sa le lase cu cineva sau undeva in timpul vacantei. Se percepe o taxa de 20 la suta din tariful unui pret de cazare fara mic dejun.”

Cu toate acestea, de multe ori, turistii incearca sa inchirieze un apartament doar pentru un confort nelimitat. Aceasta deoarece conform reglementarilor de urgenta emise in 2006, animalele de companie nu sunt permise pe plajele din Romania.

Amenzi de pana la 20.000 lei pentru nerespectarea legii

Conform legii, numai cainii de politie sau animalele care insotesc persoanele cu dizabilitati pot sta pe plaja. Legea prevede ca accesul animalelor de companie pe plaja este interzisa, iar cei care nu respecta reglementarile vor primi o amenda de pana la 20.000 de lei.

Iulian Tache, administrator plaja: “Cainele iese din apa se scutura, stropeste alti oameni, stropesc bauturile clientilor alearga prin nisip, darama bauturile clientilor, de asemenea multi clienti sunt alergici la blana animalelor. Isi fac nevoile, pe urma copiii se joaca in nisip, pun mainile in gura si apoi iau tot felul de paraziti. Si totusi plajele sunt pentru confrotul oamenilor si nu pentru confortul animalelor.“

Atentie stapani! Top alimente care pot provoca moartea cainilor

Doar romanii par sa aiba aceste preocupari. In Franta, Spania sau Olanda, cateii pot merge si pe plaja. Autoritatile locale au declarat ca, daca ONG-urile o solicita, sunt dispusi sa elaboreze o propunere legislativa pentru modificarea clauzei care interzice intrarea cainilor pe plaja.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.