Pentru ca iubim animalele

Alergologii recomanda lasarea copiilor in preajma animalelor: ”Langa copii ar trebui sa stea o pisica”

Alergologii recomanda lasarea copiilor in preajma animalelor. Acestia sunt de parere ca prezenta unei pisici construieste protectia activa la par de animale pentru cei mici.

Alege de aici hrana speciala pentru animalele tale

Specialistii sustin ca micutii care cresc in preajma unor animale de companie dezvolta o imunitate ridicata.

Specialistii recomanda lasarea copiilor in preajma animalelor

Claudia Nechifor, medic primar alergolog, a declarat pentru ‘Ce se intampla doctore’: ”Cand o raceala tine mai mult de 2-4 saptamani mai ales cand travereseaza dintr-un anotimp in altul e un semn de intrebare mai ales la copii si tineri de o posibila inflamtie alergica dedesubt”.

Cele mai frecvente alergii se dezvolta la polen si la parul de animale, iar specialistii sustin ca blana motanilor determina cele mai severe crize de astm.

Acest alergen (o proteina la baza) provine din saliva motanilor. Pisicile sunt animale care se spala in mod frecvent, iar din acest motiv saliva se gaseste pe toata suprafata firelor de par.

Caini antrenati sa depisteze COVID-19 in mai putin de o secunda! Mai eficienti ca un test PCR?

”Este un alergen puternic si poate fi purtat pe haina de catre posesorii animaluui si doar cand interactionezi cu ei poti sa ai simptome”, a mai declarat Claudia Nechifor, medic primar alergolog.

Alergia la pisica se poate preveni prin expunere la pisica ori la caine in primii ani de viata ai copilului, din acest motiv medicii recomanda lasarea animalelor in preajma copiilor.

”E bine copii sa intre in contact cu animalute de mici. Pentru ca acestea au rol de protectie in aparitia bolilor alergice”, declara Brandusa Petrutescu, medic primar alergolog, pentru CSID.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.